Zapiekanka Ziemniaczano-Jabłkowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj zapiekanki ziemniaczano-jabłkowej. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 400 kalorii, 22g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka ziemniaków do pieczenia, maślanka, jabłka granny smith i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zapiekanka ze słodkich ziemniaków i jabłek, Zapiekanka ze słodkich ziemniaków i jabłek, oraz Placek Ziemniaczano-Jabłkowy.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 400 F. płaszcz 3 1/2-quart zapiekanka z natryskiem do gotowania. W średniej misce ubić jajka, maślankę, tymianek, sól i pieprz; odstawić. Ułóż warstwę lekko nakładających się ziemniaków w zapiekance. Przykryć warstwą jabłek i posypać jedną trzecią każdego sera.
Wlać jedną trzecią mieszaniny jaj na wierzchu. Dodać 2 więcej warstw. (Może być wykonany do 6 godzin wcześniej.)
Piec, pod przykryciem, 1 godzina, 15 minut.
Zdjąć pokrywę i piec kolejne 15 minut lub aż ziemniaki będą miękkie.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Uwaga: Złóż 3 zapiekanki do podania włóż jedną do piekarnika co 45 minut, aby zawsze była świeża zapiekanka na bufecie.