Zapiekanka ziemniaczano-Gruyère

Zapiekanka ziemniaczano-Gruyère
Zapiekanka ziemniaczano-Gruyère jest bezglutenowe przepis z 12 porcjami. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 195 kalorii, 10g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pod ręką pieprz, sos śmietanowy, ser gruyère i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 42%. Spróbuj Gruyere i zapiekanka ziemniaczana ze szparagami, Gruyere Zapiekanka Ze Szpinakiem, oraz Chard, Onion & Gruyère Panade (Zapiekanka Chlebowa) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ziemniaki obrać i cienko pokroić.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
2
Przynieś ziemniaki, 1 łyżeczka soli i wodę, aby przykryć do wrzenia w holenderskim piekarniku; gotować 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
3
Zdjąć z ognia; odcedzić i odstawić.
4
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu; dodać posiekaną cebulę, i smażyć 12 do 15 minut lub do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Warstwa połowa ziemniaków w lekko nasmarowane 13-x 9-calowe naczynia do pieczenia lub 2 (8-calowe) kwadratowych naczyń do pieczenia; posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Wierzch z połową cebuli, serem Gruyre i sosem śmietanowym. Powtórz warstwy raz, kończąc sosem śmietanowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos śmietanowySos śmietanowy
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
6
Piec w 350 przez 1 godzinę i 15 minut lub do złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
*1 (8-uncja) blok ser szwajcarski, rozdrobniony, lub 1 (8-uncja) blok ostry biały ser Cheddar, rozdrobniony, może być zastąpiony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry Biały Ser CheddarOstry Biały Ser Cheddar
1 Szklanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku (4 Uncje)1 Szklanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku (4 Uncje)
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn