Zapiekanka ziemniaczana z rosołem z kurczaka, czosnkiem i tymiankiem

Need a bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie przystawki? Zapiekanka ziemniaczana z rosołem z kurczaka, czosnkiem i tymiankiem może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 204 kalorie. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz kartonowany rosół z kurczaka, skrobiowe ziemniaki, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zapiekanka ziemniaczana z rosołem z kurczaka, czosnkiem i tymiankiem, Tarka Ziemniaczana Z Tymiankiem, oraz Stelaż z jagnięciny z ziemniakami, cebulą i tymiankiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dostosuj stojak piekarnika do najniższej pozycji.
Piekarnik rozgrzać do 350 stopni.
Po uruchomieniu silnika Wrzuć czosnek przez rurkę podajnika robota kuchennego, aby zmielić. Zeskrobać boki miski. Przy pracy silnika dodaj olej przez rurę podajnika; Kontynuuj przetwarzanie.
Przełożyć do małej miski, wymieszać z tymiankiem i odstawić. Przełącz na ostrze do krojenia i pokrój ziemniaki (lub cienko pokrój nożem).
Pędzel trochę oleju czosnkowego na dnie 9-przez-13-cala (lub podobnej wielkości) naczynie do pieczenia. Wykonaj 4 warstwy w tej kolejności: ziemniaki, obfite szczotkowanie oleju, posypanie solą i pieprzem. Powoli dodawaj bulion w jednym rogu, aby uniknąć zmywania czosnku i ziół.
Piec, aż większość bulionu zostanie wchłonięta, około 45 minut. Do brązowego, przenieść patelnię do środkowego stojaka i pieczenia, aż plamisty brązowy, o 5 protokół.
Pozostaw tak, aby ziemniaki nadal wchłaniały płyn, około 10 minut. Mogą być wykonane z przodu, utrzymywane w temperaturze pokojowej podczas pieczenia kucharzy, a następnie podgrzane.