Zapiekanka Ziemniaczana Z Pasternaku
Przepis na zapiekankę ziemniaczaną z pasternaku można przygotować w około 1 godzinę i 10 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 10g białka, 23G tłuszczu i w sumie 398 kalorii. Ten wegetariański przepis lacto ovo serwuje 10 i kosztuje 95 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Działa dobrze jako dodatek. Ten przepis z Taste of Home wymaga mąki, ziemniaków, cebuli i szwajcarskiego sera. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 58%. Zapiekanka Ziemniaczano-Pasternakowa, Zapiekanka Z Selera, Pasternaku I Ziemniaków, oraz zapiekanka z pasternaku, ziemniaków i pora są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Ułóż ziemniaki, cebulę, pasternak i 3/4 szklanki sera w natłuszczonym 13-calowym naczyniu. x 9-w. naczynie do pieczenia; odstawić. W małym rondelku wymieszaj mąkę, sól, pieprz; stopniowo ubij w śmietanie. Doprowadzić do delikatnego wrzenia, od czasu do czasu mieszając.
Zdjąć z ognia; polać warzywami.
Przykryj i piecz w temperaturze 375° przez 30 minut. Odkryć; piec 20-25 minut dłużej lub do momentu, gdy warzywa będą miękkie, a wierzch będzie złotobrązowy.