Zapiekanka ziemniaczana z kapustą i Yukonem Gold

Zapiekanka ziemniaczana z kapustą i złotem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 225 kalorii, 12g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz kapustę, pieprz, częściowo odtłuszczony ser mozzarella i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Yukon via Vermont: Yukon Złote placki ziemniaczane i masywny mus jabłkowy, Sałatka Ziemniaczana Yukon Gold, oraz Skórki Ziemniaczane Yukon Gold dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w dużym holenderskim piekarniku i przykryj wodą. Doprowadzić ziemniaki do wrzenia i gotować przez 6 minut lub do miękkości.
Wyjąć ziemniaki łyżką szczelinową, rezerwując płyn do gotowania na patelni.
Umieść ziemniaki w dużej misce i odstaw na bok.
Dodaj kapustę do płynu do gotowania na patelni i gotuj przez 5 minut.
Dodaj kapustę do ziemniaków.
Roztopić masło na małej patelni na średnim ogniu; dodać szałwii i czosnku. Gotować przez 1 minutę, ciągle mieszając. Wymieszać posiekaną mieszankę szałwii, sól i pieprz do mieszaniny ziemniaków. Łyżka mieszanki ziemniaków do naczynia żaroodpornego 2 1/2-ćwiartkowego pokrytego natryskiem do gotowania.
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę, mleko i pozostałe składniki połączyć i wymieszać trzepaczką.
Wlać mieszaninę mleka na mieszaninę ziemniaków (nie mieszać).
Piec w 350 przez 50 minut lub aż zapiekanka jest lekko rumiane.