Zapiekanka ziemniaczana z czerwoną papryką
Zapiekanka ziemniaczana z czerwoną papryką kraty może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury przystawki. Ten przepis sprawia, że 9 porcji z 189 kalorii, 12g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś łyżeczkę rozmarynu, sól, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to 5-Minutowy Dip Z Pieczoną Czerwoną Papryką, Łatwy Dip Z Czerwonej Papryki, oraz dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki.
Instrukcje
Paprykę przeciąć na pół wzdłuż; wyrzucić nasiona i błony.
Połówki pieprzu, boki skóry do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką.
Ułóż połówki cebuli, pokrój boki w górę, na blasze do pieczenia. Broil 15 minut lub do papryki są czernione.
Paprykę umieścić w plastikowej torbie na suwak; zamknąć.
Odstawić 15 minut; obrać.
Cebulę pokroić w plastry i odstawić.
Pokrój 4 połówki pieprzu w paski; odstaw na bok. Posiekać pozostałe połówki pieprzu.
Połączyć posiekaną paprykę, cebula, ziemniaki, rozmaryn, sól, i czosnek w misce; wrzucić dobrze.
Ułóż mieszaninę ziemniaków w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytym natryskiem do gotowania.
Połączyć mleko, czarny pieprz i jajka; dobrze wymieszać.
Wlać mieszaninę mleka na mieszaninę ziemniaków.
Posypać serem. Przykryć i piec w 400 przez 1 godzinę i 15 minut. Odkryj i ułóż paski pieprzu na wierzchu w kratowy wzór.