Zapiekanka ziemniaczana z Chèvre
Zapiekanka ziemniaczana z Chèvre może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 298 kalorii, 5G białka, oraz 18g tłuszczu. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz gałkę muszkatołową, mleko, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Słodki Ziemniak - Chèvre Napoleons, Grillowany Flatbread z ziemniakami, Chèvre i ziołami, oraz Szpinak, Karmelizowana Cebula I Quiche Chevre Ze Skórką Ziemniaczaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak w górnej trzeciej. Płaszcz 8-by-8-calowe naczynie do pieczenia z masłem; odstawić.
Ziemniaki, śmietanę, mleko, sól, pieprz i gałkę muszkatołową umieścić w dużym rondlu na średnim ogniu i doprowadzić do delikatnego wrzenia. Podczas gdy mieszanka nagrzewa się, od czasu do czasu delikatnie złóż ziemniaki. (Powinno to potrwać około 15 minut, aby mieszanina ziemniaków osiągnęła delikatne wrzenia.)
Zdjąć rondel z ognia.Za pomocą łyżki z rowkiem przełóż połowę ziemniaków do przygotowanego naczynia do pieczenia i ułóż je w równej warstwie.
Posypać połową chèvre. Powtórzyć z pozostałymi ziemniakami i chèvre. Powoli wlać całą ciepłą mieszankę śmietany na ziemniaki. Kawałki masła rozsypać na wierzchu.
Piec, aż ziemniaki będą miękkie, gdy Przekłute czubkiem noża, a wierzch jest złotobrązowy i bąbelkowy, około 45 do 50 minut.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na co najmniej 10 minut przed podaniem.