Zapiekanka ziemniaczana Supreme
Supreme Potato Casserole to bezglutenowy i laktoowowegetariański przepis na 6 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 9 g białka , 3 g tłuszczu i łącznie 161 kalorii . Za 69 centów za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli, zielonej cebuli, czosnku w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Będzie hitem na Twoim zimowym wydarzeniu. Dobrze sprawdza się jako przystawka. Jest dostarczany przez Taste of Home. 16 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 69% . Ta ocena jest solidna. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również : Cranberry Supreme Jell-O , Italian Supreme Grilled Cheese i The Belgian Supreme Ice Cream .
Instrukcje
Umieść ziemniaki w dużym rondlu i zalej wodą. Przykryj i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj przez 10-15 minut lub do miękkości.
Odcedź. Obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę.
W blenderze lub malakserze wymieszaj serek wiejski, śmietanę, mleko, cukier, sól i czosnek w proszku; przykryj i miksuj do uzyskania gładkiej masy.
Przełóż do dużej miski, dodaj ziemniaki i cebulę.
Wlać do formy do pieczenia o pojemności 1 qt. wysmarowanej sprayem do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 30 minut.
Piecz przez kolejne 15 minut lub do momentu roztopienia się sera.