Zapiekanka ziemniaczana i Lardon

Zapiekanka ziemniaczana i Lardon
Zapiekanka ziemniaczana i Lardon to bezglutenowe przystawka. Ten przepis służy 12 i kosztuje 65 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 207 kalorii. 51 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka boczku, soli, żółtych mięs ziemniaków, takich jak yukon gold i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 64%. Spróbuj Bataty I Lardon Hash, Sałatka Frisée-Lardon, oraz Frisee Lardon z gotowanymi jajkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Jeśli robisz również pieczeń wieprzową z cebulą i farszem z okruchów chleba (strona 230), stojaki piekarnika będą już w dolnej trzeciej i dolnej części piekarnika; jeśli nie, umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Obierz ziemniaki, a następnie podziel na pół wzdłuż (ćwiartka, jeśli jest bardzo duża) i pokrój w poprzek na kawałki o grubości 3/4 cala. Ziemniaki blanszować w 2 partiach w 6-do 8-kwartowym garnku wrzącej osolonej wody 5 minut na partię (ziemniaki nie zostaną całkowicie ugotowane).
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Ziemniaki przełożyć łyżką szczelinową do dużej miski z lodem i zimną wodą, aby przestać gotować, następnie odcedzić w durszlaku i przenieść do innej dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Smażyć lardons w 10-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż blady złoty, 5 do 8 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj smażalnicę i 2 łyżki tłuszczu z patelni do ziemniaków, następnie dodaj tymianek, czosnek, sól i pieprz i wrzuć, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Przenieść mieszaninę do nasmarowanej 13-przez 9-calowe płytkie naczynie do pieczenia (lub inne 3-quart płytkie naczynie do pieczenia) i kropki z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
7
Piec zapiekankę (obok lub pod pieczeń korony, jeśli dokonywanie, począwszy 30 minut przed pieczeniem odbywa), odkryte, 30 minut. Zwiększ temperaturę piekarnika do 218°, a następnie kontynuuj pieczenie, aż top będzie złoty, około 15 minut. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1
Zapiekanka może być złożona (ale nie pieczona)1 dzień wcześniej i schłodzona, przykryta. Doprowadzić do temperatury pokojowej, 30 minut do 1 godziny, przed pieczeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn