Zapiekanka ziemniaczana i Lardon

Zapiekanka ziemniaczana i Lardon
Zapiekanka ziemniaczana i Lardon to bezglutenowe przystawka. Ten przepis służy 12 i kosztuje 65 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 207 kalorii. 51 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka boczku, soli, żółtych mięs ziemniaków, takich jak yukon gold i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 64%. Spróbuj Bataty I Lardon Hash, Sałatka Frisée-Lardon, oraz Frisee Lardon z gotowanymi jajkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Jeśli robisz również pieczeń wieprzową z cebulą i farszem z okruchów chleba (strona 230), stojaki piekarnika będą już w dolnej trzeciej i dolnej części piekarnika; jeśli nie, umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Obierz ziemniaki, a następnie podziel na pół wzdłuż (ćwiartka, jeśli jest bardzo duża) i pokrój w poprzek na kawałki o grubości 3/4 cala. Ziemniaki blanszować w 2 partiach w 6-do 8-kwartowym garnku wrzącej osolonej wody 5 minut na partię (ziemniaki nie zostaną całkowicie ugotowane).
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Ziemniaki przełożyć łyżką szczelinową do dużej miski z lodem i zimną wodą, aby przestać gotować, następnie odcedzić w durszlaku i przenieść do innej dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Smażyć lardons w 10-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż blady złoty, 5 do 8 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodaj smażalnicę i 2 łyżki tłuszczu z patelni do ziemniaków, następnie dodaj tymianek, czosnek, sól i pieprz i wrzuć, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Przenieść mieszaninę do nasmarowanej 13-przez 9-calowe płytkie naczynie do pieczenia (lub inne 3-quart płytkie naczynie do pieczenia) i kropki z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
7
Piec zapiekankę (obok lub pod pieczeń korony, jeśli dokonywanie, począwszy 30 minut przed pieczeniem odbywa), odkryte, 30 minut. Zwiększ temperaturę piekarnika do 218°, a następnie kontynuuj pieczenie, aż top będzie złoty, około 15 minut. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1
Zapiekanka może być złożona (ale nie pieczona)1 dzień wcześniej i schłodzona, przykryta. Doprowadzić do temperatury pokojowej, 30 minut do 1 godziny, przed pieczeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn