Zapiekanka Ziemniaczana I
Zapiekanka ziemniaczana i jest bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Ta przystawka ma 323 kalorie, 10g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Za 84 centów za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wystarczy mieszanka masła, cebuli, śmietany i garści innych składników, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. 7 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Dwa razy pieczone Skórki ze słodkich ziemniaków z kruszonką Pekan (indywidualna zapiekanka ze słodkich ziemniaków akan), Zapiekanka z jajkiem ziemniaczanym a la Sałatka z gorących ziemniaków, oraz Zapiekanka Ziemniaczana dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zagotuj duży garnek osolonej wody i dodaj ziemniaki. Gotuj do miękkości, a następnie spuść wodę. Podczas gotowania ziemniaków podgrzej małą patelnię na średnim ogniu. Roztop masło i podsmaż cebulę na złoty kolor. Odłóż na bok.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Zetrzyj ziemniaki ze śmietaną rosołu i kwaśną śmietaną, aż będą gładkie i kremowe.
Wymieszaj cebulę, 3/4 szklanki sera, sól i pieprz. Przełóż łyżkę do naczynia żaroodpornego o pojemności 2 litrów i piecz w nagrzanym piekarniku przez 30 minut.
Posyp pozostałą 1/4 szklanki sera i piecz dodatkowe 10 minut.