Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z orzechami pekan z Chile
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać słodkie ziemniaki Gratin z Chile przyprawy Pekan spróbować. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 431 kalorii, 5G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mielone goździki, sól koszerna, mielone ziele angielskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekanka Ze Słodkich Ziemniaków Z Bourbonem I Orzechami Pekan, Zapiekanka Ze Słodkich Ziemniaków, oraz Zapiekanka Ze Słodkich Ziemniaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Słodkie ziemniaki pieczemy na dużej blasze przez około 1 godzinę i 10 minut, do miękkości.
Tymczasem, na patelni, roztopić masło.
Dodać pekan, cukier i chipotle proszku i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cukier zaczyna karmelizować i pekan są dobrze powlekane, 8 protokół.
Rozprowadzić pekan na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia, posypać solą i ostudzić.
Ziemniaki pokroić na pół wzdłuż i zgarnąć miąższ do miski robota kuchennego; wyrzucić Skórki.
Dodać miód, cynamon, ziele angielskie i goździki do procesora i puree.
Dodać śmietanę i puree. Doprawić solą i pieprzem.
Zeskrobać ziemniaki do 9-na-13-calowe naczynie do pieczenia; rozrzucić pianki na górze.
Piec w górnej trzeciej części piekarnika przez 25 minut, aż pianki będą złote.
Posypać orzechami pekan i podawać.