Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z gruszkami i pianką
Przepis zapiekanka ze słodkich ziemniaków z gruszkami i piankami może zaspokoić Amerykańskie pragnienie w okolicy 50 minut. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 506 kalorii, 6G białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać sól, sok z cytryny, pekan, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z pianką, Gofry ze słodkich ziemniaków z pianką, oraz Kandyzowane Pianki Ze Słodkich Ziemniaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku przykryj słodkie ziemniaki zimną wodą.
Dodaj 1 Łyżkę. sól. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż nóż może przebić słodkie ziemniaki łatwo, 30 do 35 minut.
Ziemniaki odcedzić, spuścić pod zimną wodą do ostygnięcia, następnie obrać.
Pokroić w plastry o grubości 1/2 cala. W dużej misce wrzucić gruszki z sokiem z cytryny.
Rozłóż orzechy pekan na blasze do pieczenia; piec do tosty i pachnące, wstrząsając arkusz raz, o 7 protokół.
Przenieść pekan do miski; ostudzić.
Rozgrzej piekarnik do 177°. nasmaruj naczynie do pieczenia 9 na 13 cali.
Warstwę pół plastrów słodkich ziemniaków, nakładając się, a następnie wierzch połową gruszek, połową orzechów pekan i szczyptą soli.
Połowę masła skropić na wierzchu. Powtórz warstwy.
Przykryć naczynie do pieczenia szczelnie folią i piec, aż słodkie ziemniaki i gruszki będą miękkie, około 1 godziny i 15 minut.
Posypać marshmallows nad wierzchu zapiekanki i broil aż marshmallows są lekko rumiane, o 1 minutę.