Zapiekanka ze słodkich ziemniaków, kalafiora i zieleni

Zapiekanka ze słodkich ziemniaków, kalafiora i zieleni
Słodki ziemniak, kalafior i zapiekanka z zieleni może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 273 kalorie, 6G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, ząbki czosnku, łatwy sos serowy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Dwukrotnie pieczone Skórki ze słodkich ziemniaków z orzechami pekan Streusel (akan Individual Sweet Potato Casserole), Zapiekanka zimowa i ziemniaczana, oraz Zapiekanka Ziemniaczana Z Kalafiorem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 47
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszać kalafior, grzyby, 2 1/2 łyżki. olej, 1/2 łyżeczki. kminek, 1/2 łyżeczki. sól i 1/8 łyżeczki. pieprz w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
GrzybyGrzyby
PieprzPieprz
KminekKminek
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Rozprowadzić mieszaninę kalafiora w jednej warstwie na patelni z galaretką.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wrzucić razem słodkie ziemniaki, 2 1/2 łyżki. olej i pozostały kminek, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
PieprzPieprz
KminekKminek
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
Rozprowadzić w jednej warstwie w innej galaretowatej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Piec ziemniaki i kalafior w 475 przez 10 do 12 minut lub aż rumiane i po prostu miękkie, obracając raz. Schłodzić na stojakach z drutu 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Ciepło Pozostałe 1 łyżka. olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać czosnek; gotować, często mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
10
Dodać jarmuż; gotować, mieszając od czasu do czasu, 10 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
JarmużJarmuż
11
Dodać sól i pieprz do smaku; wymieszać z octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
OcetOcet
12
Warstwa połowa każdego z słodkich ziemniaków, mieszanki kalafiora, fasola (w razie potrzeby), jarmuż, i 1 1/2 szklanki sos serowy łatwy w lekko nasmarowane 13 - x 9-calowe naczynie do pieczenia. Powtórz warstwy raz. Top z pozostałym 1/2 szklanki sosu serowego. Wymieszać panko, posiekaną kolendrę i oliwę z oliwek, i posypać mieszaniną okruchów na zapiekance.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
Sos SerowySos Serowy
KalafiorKalafior
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
KolendraKolendra
FasolaFasola
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
13
Piec w 375 przez 20 do 25 minut lub aż dokładnie ogrzane, szampan, i złoty kolor.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Odstawić na 5 minut przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia89
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn