Zapiekanka ze słodkich ziemniaków i jabłek

Zapiekanka ze słodkich ziemniaków i jabłek
Zapiekanka ze słodkich ziemniaków i jabłek może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 180 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pekan, mocno brązowy cukier, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski spoonacular wynik 30%. Spróbuj Zapiekanka Z Słodkich Ziemniaków I Jabłek, Zapiekanka ze słodkich ziemniaków, jabłek i porów, oraz zapiekanka z boczkiem i jabłkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Słodkie ziemniaki umieść w dużym rondlu z wystarczającą ilością wody do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia i gotować 25 minut, lub do miękkości, ale firma.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Odcedzić, ostudzić i pokroić w plasterki 1/4 cala.
3
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmarować naczynie do pieczenia 7x11 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
4
W małej misce wymieszaj brązowy cukier, cynamon i gałkę muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
W przygotowanym naczyniu do pieczenia warstwę słodkich ziemniaków, mieszanki brązowego cukru i jabłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
6
W średniej misce wymieszaj mąkę, brązowy cukier, masło i orzechy pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
16 Miniaturowych Wafli Waniliowych16 Miniaturowych Wafli Waniliowych
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Posypać słodkimi ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
8
Piec w nagrzanym piekarniku 30 minut, lub do lekko rumiane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn