Zapiekanka Ze Szpinaku Ziemniaczanego
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj zapiekanki ziemniaczanej ze szpinakiem. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 236 kalorii, 8G białka, oraz 12g tłuszczu. Za 82 centów za porcję, ten przepis okładki 21% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś szalotki, mleko, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 40 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zapiekanka z ziemniaków, szynki i szpinaku, Zapiekanka ze szpinaku, fety i ziemniaków, oraz Zapiekanka ze szpinaku, Fetanu i ziemniaków-5 punktów.
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż szalotki na maśle do miękkości.
Dodaj szpinak, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i gałki muszkatołowej.
W natłuszczonym 3-qt. naczynie do pieczenia, ułóż połowę ziemniaków, 1/3 szklanki sera i połowę mieszanki szpinaku. Powtórz warstwy. Na wierzch z pozostałym serem.
W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą, mleko, śmietanę oraz pozostałą sól i pieprz na gładką masę.
Wlej mieszankę mleka na ser.
Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 1 godzinę. Odkryć; piec 15-20 minut dłużej lub do miękkości ziemniaków.