Zapiekanka ze szparagami i rybą
Zapiekanka rybna ze szparagami to przepis peskatariański na 2 porcje. Jedna porcja tego dania zawiera około 38 g białka , 22 g tłuszczu i łącznie 421 kalorii . Za 5,56 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką mleko, pieprz, płatki pietruszki i kilka innych składników, możesz go zrobić. Sprawdza się dobrze jako danie główne. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 35 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 56% , to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Easy Fish Molee (południowoindyjski gulasz rybny z kokosem) , Fish Hunan Style i Crispy-Crowned Guacamole Fish Filets .
Instrukcje
Umieść szparagi w małym rondelku i zalej wodą. Doprowadź do wrzenia; gotuj przez 1-2 minuty.
Odcedź i umieść w naczyniu do pieczenia o pojemności 1 qt. wysmarowanym sprayem do pieczenia. Na wierzchu ułóż rybę; odstaw.
W małym rondelku podsmaż cebulę na 1 łyżce masła, aż zmięknie. Wymieszaj mąkę, sól i pieprz, aż się połączą. Stopniowo ubijaj mleko. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia, dodać ser i mieszać, aż się rozpuści.
Rozpuść pozostałe masło, dodaj krakersy i pietruszkę.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 20–25 minut lub do momentu, aż okruszki będą złocistobrązowe, a ryba będzie się łatwo rozdzielała widelcem.