Zapiekanka Ze Szparagów Ziemniaczanych
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać ziemniaki szparagi Piec spróbować. Ten przepis służy 10 i kosztuje 63 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 138 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól, mąka, bułka tarta, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Zapiekanka Ze Szparagów - Ziemniaków, Zapiekanka Z Szynki Szparagowej, oraz Zapiekanka Ze Szparagów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki umieścić w rondlu i przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować przez 15-20 minut lub do miękkości. W międzyczasie odciąć końcówki szparagów; odstawić do dekoracji.
Pokrój łodygi na 1-in. kawałki; umieścić w rondlu i przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować przez 18-20 minut lub do miękkości.
Odcedzić szparagi i umieścić w robocie kuchennym lub blenderze. Przykryć i przetworzyć do puree; odstawić.
Ziemniaki odsączyć; zacierać i odstawić.
W dużym rondlu rozpuścić 1 łyżkę masła; ubić mąkę na gładką masę. Stopniowo mieszać w śmietanie. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub aż zgęstnieje. Wymieszać ze szparagami w kawałkach, puree ziemniaczanym, solą i pieprzem.
Przenieść do nasmarowanej płytki 1-1 / 2 Quart naczynia do pieczenia. Top z zarezerwowanymi końcówkami szparagów.
Roztopić pozostałe masło; lekko posmarować trochę na wierzchu. Wrzucić bułkę tartą, parmezan i pozostałe masło; posypać zapiekanką.
Piec, Odkryte, w 350° przez 25-30 minut lub do lekko rumiane.