Zapiekanka Ze Szparagów Ziemniaczanych

Zapiekanka Ze Szparagów Ziemniaczanych
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać ziemniaki szparagi Piec spróbować. Ten przepis służy 10 i kosztuje 63 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 138 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól, mąka, bułka tarta, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Zapiekanka Ze Szparagów - Ziemniaków, Zapiekanka Z Szynki Szparagowej, oraz Zapiekanka Ze Szparagów dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ziemniaki umieścić w rondlu i przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować przez 15-20 minut lub do miękkości. W międzyczasie odciąć końcówki szparagów; odstawić do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Pokrój łodygi na 1-in. kawałki; umieścić w rondlu i przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować przez 18-20 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Odcedzić szparagi i umieścić w robocie kuchennym lub blenderze. Przykryć i przetworzyć do puree; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Ziemniaki odsączyć; zacierać i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
5
W dużym rondlu rozpuścić 1 łyżkę masła; ubić mąkę na gładką masę. Stopniowo mieszać w śmietanie. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub aż zgęstnieje. Wymieszać ze szparagami w kawałkach, puree ziemniaczanym, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SzparagiSzparagi
ZiemniakZiemniak
MasłoMasło
KremKrem
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Przenieść do nasmarowanej płytki 1-1 / 2 Quart naczynia do pieczenia. Top z zarezerwowanymi końcówkami szparagów.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Roztopić pozostałe masło; lekko posmarować trochę na wierzchu. Wrzucić bułkę tartą, parmezan i pozostałe masło; posypać zapiekanką.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Bułka TartaBułka Tarta
MasłoMasło
8
Piec, Odkryte, w 350° przez 25-30 minut lub do lekko rumiane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn