Zapiekanka z ziemniaków, pora i grzybów

Zapiekanka z ziemniaków, pora i grzybów
Ziemniaki, Por, i grzyb Gratin może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 425 kalorii, 14g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Na $3.3 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką pory, ziemniaki russet, grzyby shiitake i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Zapiekanka z pora i grzybów, Zapiekanka z ziemniaków i porów, oraz Tarka Z Ziemniaków I Pora.

Instrukcje

1
W 12-calowej patelni lub 5-do 6-Quart patelni na średnim ogniu, stopić 2 łyżki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Dodać grzyby i mieszać często aż prawie miękkie, 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
3
Dodać czosnek i mieszać, aż grzyby będą złote i miękkie do ugryzienia, 2 do 3 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
4
Przenieść do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Przyciąć i odrzucić końce korzeniowe i twarde zielone wierzchołki z pora.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
6
Ściąć łodygi na pół wzdłuż i dobrze spłukać pod bieżącą wodą, przerzucając warstwy, aby uwolnić Brud.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
7
Pokrój w poprzek na plastry 1/4 cala; powinieneś mieć około 4 filiżanek.
8
Na patelni (nie trzeba myć), na średnim ogniu, roztopić pozostałe 2 łyżki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
9
Dodaj pory i tymianek i mieszać często, aż pory są zwiotczałe i zaczyna brązowy, 8 do 10 minut. Wymieszać z grzybami.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
10
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
11
Ziemniaki obrać i pokroić w poprzek tak cienko, jak to możliwe (patrz UWAGI). W misce wymieszać bulion, śmietanę, wino, sól i pieprz. W maślanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali (3-qt. pojemność), równomiernie warstwować jedną trzecią ziemniaków, połowę mieszanki Grzybowo-porowej i 1 szklankę sera. Wymieszaj mieszankę bulionu z kremem i wylej jedną trzecią równomiernie na wierzch. Powtarzam.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Warstwa pozostałych ziemniaków, sera, następnie śmietany mieszaniny na wierzchu. Ustawić naczynie w 10-na 15-calowej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
13
Piec, aż ziemniaki będą miękkie po przekłuciu i sos jest bąbelkowy, 1 1/2 do 1 3/4 godziny. Po około 40 minutach sprawdź brązowienie; jeśli wierzch zacznie się ściemniać, zanim ziemniaki będą miękkie, przykryj luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
14
Odstawić na około 15 minut przed podaniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn