Zapiekanka z ziemniaków Pancetta i Porcini
Placek ziemniaczany Pancettan i Porcini jest bezglutenowe przystawka. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 436 kalorii, 17g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na $3.2 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Mieszanka mleka, cebuli, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zapiekanka ziemniaczana z borowikami i soją, Zapiekanka ziemniaczana z borowikami i serem Mascarpone, oraz Zapiekanka ziemniaczana z borowikami i serem Mascarpone.
Instrukcje
Suszone borowiki moczyć w wodzie przez 20 minut.
Grzyby wyjąć z wody, rezerwując wodę, wycisnąć z nich nadmiar wody i grubo posiekać.
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu.
Dodaj pancetta i saute, aż zacznie się złoto brązowy, o 4-6 protokół.
Dodać cebulę i podsmażyć do miękkości, o 5-7 protokół.
Dodać grzyby, czosnek, tymianek, sól i pieprz i smażyć przez minutę i zdjąć z ognia.Śmietanę, mleko, wodę z grzybów i gałkę muszkatołową wymieszać na wolnym ogniu i zdjąć z ognia.
Wlać trochę śmietany na dno patelni do pieczenia o wymiarach 8x8x2 cali i warstwę 1/2 pokrojonych ziemniaków na wierzchu, a następnie połowę mieszanki pancetty i grzybów oraz sera, a następnie pozostałe ziemniaki, śmietanę i pozostałą mieszaninę pancetty i grzybów oraz ser i przykryć folią.
Piec w nagrzanym piekarniku 177° do przetargu widelcowego, o 45-60 minut. Uwaga: pod koniec tego kroku możesz pozostawić zapiekankę w temperaturze pokojowej przez dwie godziny, zanim przejdziesz dalej.
Zdjąć folię i nadal gotować, aż złoty kolor na wierzchu, o 15 protokół.