Zapiekanka z ziemniaków Pancetta i Porcini

Zapiekanka z ziemniaków Pancetta i Porcini
Placek ziemniaczany Pancettan i Porcini jest bezglutenowe przystawka. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 436 kalorii, 17g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na $3.2 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Mieszanka mleka, cebuli, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zapiekanka ziemniaczana z borowikami i soją, Zapiekanka ziemniaczana z borowikami i serem Mascarpone, oraz Zapiekanka ziemniaczana z borowikami i serem Mascarpone.

Instrukcje

1
Suszone borowiki moczyć w wodzie przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone BorowikiSuszone Borowiki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
2
Grzyby wyjąć z wody, rezerwując wodę, wycisnąć z nich nadmiar wody i grubo posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj pancetta i saute, aż zacznie się złoto brązowy, o 4-6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
5
Dodać cebulę i podsmażyć do miękkości, o 5-7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Dodać grzyby, czosnek, tymianek, sól i pieprz i smażyć przez minutę i zdjąć z ognia.Śmietanę, mleko, wodę z grzybów i gałkę muszkatołową wymieszać na wolnym ogniu i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
7
Wlać trochę śmietany na dno patelni do pieczenia o wymiarach 8x8x2 cali i warstwę 1/2 pokrojonych ziemniaków na wierzchu, a następnie połowę mieszanki pancetty i grzybów oraz sera, a następnie pozostałe ziemniaki, śmietanę i pozostałą mieszaninę pancetty i grzybów oraz ser i przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
8
Piec w nagrzanym piekarniku 177° do przetargu widelcowego, o 45-60 minut. Uwaga: pod koniec tego kroku możesz pozostawić zapiekankę w temperaturze pokojowej przez dwie godziny, zanim przejdziesz dalej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
9
Zdjąć folię i nadal gotować, aż złoty kolor na wierzchu, o 15 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Magazyn