Zapiekanka z ziemniaków i selera

Zapiekanka z ziemniaków i selera
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj zapiekanki ziemniaczanej i selera. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 343 kalorie, 17g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka yukon gold, woda, czosnek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zapiekanka Z Ziemniaków I Selera, Tarka z selera, ziemniaków i rozmarynu, oraz Tarka Z Selera, Pasternaku I Ziemniaków.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Ziemniaki i seler umieścić w dużym rondlu i przykryć mlekiem i zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać czosnek, sól, liście laurowe i pęczek tymianku. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim, wysokim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aby zapobiec przywieraniu warzyw do dna patelni. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie, ale nie rozpada się, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
WarzywaWarzywa
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Za pomocą łyżki szczelinowej przełóż połowę warzyw do zapiekanego naczynia. Wyrzucić mieszaninę mleka i wody oraz tymianek. Doprawić do smaku gałką muszkatołową i pieprzem, przykryć połową śmietany i połową sera. Przykryć końcową warstwą warzyw, śmietany i sera. Doprawić ponownie gałką muszkatołową i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SerSer
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
KremKrem
TymianekTymianek
WodaWoda
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
5
Posypać liśćmi tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
TymianekTymianek
6
Umieścić na środku piekarnika i piec, aż chrupiące i złociste na wierzchu, 1 do 1 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Podawać natychmiast.
8
artykuł var
9
Typ_27_data = {};
10
artykuł
11
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia27
Magazyn