Zapiekanka z ziemniaków i selera
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj zapiekanki ziemniaczanej i selera. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 343 kalorie, 17g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka yukon gold, woda, czosnek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zapiekanka Z Ziemniaków I Selera, Tarka z selera, ziemniaków i rozmarynu, oraz Tarka Z Selera, Pasternaku I Ziemniaków.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Ziemniaki i seler umieścić w dużym rondlu i przykryć mlekiem i zimną wodą.
Dodać czosnek, sól, liście laurowe i pęczek tymianku. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim, wysokim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aby zapobiec przywieraniu warzyw do dna patelni. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie, ale nie rozpada się, o 10 protokół.
Za pomocą łyżki szczelinowej przełóż połowę warzyw do zapiekanego naczynia. Wyrzucić mieszaninę mleka i wody oraz tymianek. Doprawić do smaku gałką muszkatołową i pieprzem, przykryć połową śmietany i połową sera. Przykryć końcową warstwą warzyw, śmietany i sera. Doprawić ponownie gałką muszkatołową i pieprzem.
Umieścić na środku piekarnika i piec, aż chrupiące i złociste na wierzchu, 1 do 1 godzin.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;