Zapiekanka z ziemniaków i porów
Zapiekanka z ziemniaków i porów to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 272 kalorie, 10g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka ziemniaków Yukon gold, oliwa z oliwek Bertolli extra virgin, bulion warzywny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Golden Potato Gratin, Tarka Ziemniaczano-Porowa, oraz Zapiekanka z pora i ziemniaków.
Instrukcje
Usuń i odrzuć końce korzeni i ciemnozielone wierzchołki pora.
Pory pokroić w cienkie plasterki; dobrze spłukać i odcedzić.
Pory gotować w gorącym oleju na dużej patelni na średnim ogniu, często mieszając, 5 minut lub do lekko złoty. Wymieszać ziemniaki i 3 kolejne składniki; przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, 20 minut lub aż ziemniaki będą lekko miękkie.
Odcedzić mieszankę ziemniaczaną.
Dodaj sos Alfredo i sól, delikatnie mieszając, aż do pokrycia.
Łyżka mieszanki ziemniaków do lekko nasmarowane 11-x 7-calowe naczynie do pieczenia; top z serem.
Piec, przykryty, w 375 przez 20 minut; odkryć i piec 15 więcej minut lub aż ziemniaki będą miękkie i ser jest lekko rumiane.