Zapiekanka z ziemniaków i kalafiora
Złoty ziemniaki i kalafior Gratin może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 293 kalorie, 8G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś kalafior, grubą koszerną sól i pieprz, liście tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Golden Potato Gratin, Zapiekanka z ziemniaków i porów, oraz Złota Zupa Ziemniaczano-Kalafiorowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść stojak piekarnika na środku piekarnika i rozgrzej do 400 stopni F.
W średniej misce ubij creme fraiche i śmietanę do ubijania, aż się połączą.
W dużym naczyniu do pieczenia, około 9 na 13 cali, ułóż 1/3 plastrów ziemniaka, nakładając się lekko. Obficie doprawić solą, pieprzem i świeżymi liśćmi tymianku. Upuść 1/3 mieszanki śmietany w dollops na ziemniaki i równomiernie rozprowadzić (warstwa będzie bardzo cienka). Powtórz z inną warstwą.
Warstwę po raz trzeci i ostatni, pokrywając wierzch ziemniaków mieszaniną śmietany, a następnie Mini różyczki kalafiora i obficie doprawić solą, pieprzem i pozostałym tymiankiem.
Piec 30 minut i zmniejszyć temperaturę piekarnika do 350 stopni F. nadal piec, aż top jest złoty kolor, o 20 minut dłużej.
Jak najlepiej, aby pozostawić gratin odpoczynku 15 do 20 minut przed podaniem.
Dekoruj gałązkami tymianku. Jedz i ciesz się!