Zapiekanka z ziemniaków, szynki i szpinaku
Ziemniaki, szynka, i szpinak Gratin może być tylko przystawka szukasz. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 228 kalorii, 13g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś mleko, szynkę, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szpinak, Fetan i zapiekanka ziemniaczana-5 punktów, Pikantne niedziele: szpinak, feta i zapiekanka ziemniaczana, oraz Gratin Dauphinois (Zapiekanka Ziemniaczana) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w małej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj szalotki i czosnek; smażyć 2 protokół lub do miękkości.
Wyjąć z ognia; wymieszać szynkę, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, gałkę muszkatołową i szpinak.
Połączyć mleko, mąkę, 1/2 łyżeczki pieprzu i 1/4 łyżeczki soli, mieszając trzepaczką.
Ułóż połowę plasterków ziemniaków w 8-calowej kwadratowej patelni do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania; posypać 1/4 łyżeczki soli.
Rozprowadzić mieszankę szpinaku na plastrach ziemniaków. Ułóż pozostałe plastry ziemniaków na mieszaninie szpinaku; wlej mieszaninę mleka na wierzch.
Posypać 1/4 łyżeczki soli. Przykryć folią pokrytą sprayem do gotowania.
Piec w 375 przez 1 godzinę i 15 minut lub aż ziemniaki będą miękkie. Odsączyć i posypać serem; piec dodatkowo 15 minut.
Zapiekanka z broilu przez 2 minuty lub do momentu, gdy ser będzie lekko rumiany.