Zapiekanka Z Zielonej Fasoli
Zapiekanka z zielonej fasoli to bezglutenowe przystawka. Ten przepis służy 12 i kosztuje 77 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 145 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Ten przepis od Serious Eats ma 6 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, smażoną cebulę french ' s®, fasolę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kale Casserole {aktualizacja Na Klasyczne Święto Dziękczynienia Green Bean Casserole}, Zapiekanka Z Zielonej Fasoli, oraz Zapiekanka Z Zielonej Fasoli Tex-Mex.
Instrukcje
Wymieszać zupę, mleko, sos sojowy, czarny pieprz, fasola i 1 1/3 szklanki cebuli w zapiekance 3-quart.
Piec w temperaturze 177°. przez 25 minut lub do mieszaniny fasoli jest gorąca i bulgotanie. Wymieszać mieszaninę fasoli.
Posypać pozostałą cebulą.
Piec przez 5 minut lub aż cebula będzie złoty kolor.
Łatwe zastępowanie: Użyj 2 torby (16 do 20 uncji każdy) mrożona fasola szparagowa, rozmrożone, 4 pakiety (9 uncji każdy) mrożona fasola szparagowa, rozmrożone, 4 puszki (o 16 uncji każdy) fasola szparagowa, odsączone lub o 3 funty świeżej fasoli dla tego przepisu.
Zmiana smaku: aby dodać crunch, dodać 1/2 szklanki pokrojonych migdałów do cebuli polewa.
Wariacja smakowa: dla miłośników boczku dodaj 4 plastry boczku, ugotowanego i pokruszonego, do mieszanki fasoli.
Zmiana smaku: aby dodać świątecznego akcentu, dodaj 1/2 szklanki posiekanej czerwonej papryki z zupą.
Wariacja smakowa: dla miłośników sera, wymieszać 1 szklankę rozdrobnionego sera Cheddar z zupą. Pomiń sos sojowy.
Posypać dodatkowym 1/2 szklanki sera Cheddar po dodaniu pozostałej cebuli.
Wariacja smakowa: w przypadku zapiekanki z zieloną fasolą zastąp Campbell ' s® skondensowaną Złotą zupę grzybową na krem z zupy grzybowej. Pomiń sos sojowy. Wymieszać w 1/2 szklanki posiekanej czerwonej papryki z fasolką szparagową.