Zapiekanka Z Zielonej Fasoli
Przepis zapiekanka z zieloną fasolą może zaspokoić Amerykański głód w około 50 minut. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.31 za porcję. To danie główne ma 442 kalorie, 19g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz bekon, pieprz, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kale Casserole {aktualizacja Na Klasyczne Święto Dziękczynienia Green Bean Casserole}, Zapiekanka z zielonej fasoli IV, oraz Zapiekanka Z Zielonej Fasoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój zieloną fasolkę na pół, jeśli chcesz, aby kawałki były trochę mniejsze. Blanszować fasolkę szparagową: wrzuć je do lekko osolonej wrzącej wody i pozostaw fasolkę do gotowania przez około 3 do 4 minut.
Wyjmij je z wrzącej wody za pomocą szczelinowej łyżki i natychmiast zanurz je w misce z lodowatą wodą, aby zatrzymać proces gotowania.
Fasolę odcedzić, gdy ostygną i odstawić.
Dodać kawałki boczku na patelni na średnim ogniu. Gotować boczek przez dwie minuty, następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek i kontynuować gotowanie przez 3 do 5 minut, lub aż boczek jest gotowy (ale nie chrupiące) i cebula są złotobrązowe.
Zdjąć z ognia i ustawić aside.In oddzielna patelnia lub rondel, roztopić masło na średnim ogniu.
Na patelnię posypać mąką i natychmiast ubić, aby równomiernie wymieszać z masłem. Gotować przez minutę lub dwie, a następnie wlać mleko i pół na pół. Kontynuuj gotowanie, stale ubijając, podczas gdy sos gęstnieje, około 2 minut.
Dodaj sól, pieprz, i cayenne następnie dodać starty cheddar. Wymieszaj, gdy ser się rozpuści. Wyłącz ogrzewanie.
Dodaj pimentos na patelnię, a następnie dodaj mieszankę boczku / cebuli. Wymieszać, aby połączyć.
Wlać fasolkę szparagową i delikatnie wymieszać, aby połączyć.
Wlać do naczynia do pieczenia i top z Panko okruchy.
Piec w temperaturze 350 stopni przez 30 minut lub aż sos będzie bąbelkowy, a okruchy panko będą złote.