Zapiekanka z zielonego pomidora i cebuli Vidalia
Zielony pomidor i Vidalian cebula Gratin może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 318 kalorii, 14g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.17 za porcję. 396 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz koszerną sól i świeżo popękany pieprz, bułka tarta, ostry cheddar i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%. Spróbuj Zapiekanka z zielonego pomidora i cebuli Vidalian, Vidalian ONION Gratin {Baked Bloomin ' Onions}, oraz Vidalian Cebula Pomidor Pizza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Renderuj boczek na dużej patelni na średnim ogniu.
Przełożyć ugotowany boczek na wyłożony papierowym ręcznikiem talerz.
Dodaj bułkę tartą do małej miseczki.
Usuń 2 łyżki tłuszczu boczku z patelni i wymieszaj z bułką tartą.
Dodaj cebulę rundy na patelni w partiach i gotować, bez łamania okrągłe plastry od siebie, aż nie jest jakiś złoty kolor, o 5 do 6 protokół na stronę.
Aby zmontować zapiekankę, nakładają się na plastry zielonego pomidora w 1 rzędzie w dużym naczyniu do pieczenia, około 9 na 11 cali. Następnie wykonaj rząd lekko nakładający się na częściowo ugotowane Cebulki, uważając, aby plastry były nienaruszone. Powtarzaj kroki, aż wszystkie pomidory i cebula zostaną użyte. Pomidory i cebulę doprawić lekko solą i mocno pieprzem. Pokruszyć boczek na warzywa; posypać tartym Cheddar na wierzch, a następnie bułkę tartą.
Piec, aż ser będzie bąbelkowy, o 30 do 45 protokół. Jeśli wierzch staje się zbyt brązowy, luźno przykryj folią.