Zapiekanka z wołowiny po burgundzku

Zapiekanka z wołowiny po burgundzku
Zapiekanka z wołowiną po burgundzku to danie główne na 10 osób. Jedna porcja zawiera 240 kalorii, 25 g białka i 5 g tłuszczu. Za 2,62 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup pieczeń wołową, cebulę, wino po burgundzku i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest idealna na jesień. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 4 godzin i 20 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 51%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Zapiekanka z wołowiną po burgundzku, Wołowina po burgundzku i Wołowina po burgundzku.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 165 stopni C (325 stopni F).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
W dużej misce połącz wołowinę, suchą zupę, bulion, cebulę i zupę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Wszystko razem wymieszaj i wlej mieszaninę do lekko natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali. Przykryć i piec w nagrzanym piekarniku przez 4 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Dodać grzyby i wino i piec kolejne 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Dodać ugotowany makaron jajeczny i całość wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Jajeczny GotowanyMakaron Jajeczny Gotowany
6
Podawać ze świeżym pieczywem i zieloną sałatą, według uznania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia8
Magazyn