Zapiekanka z tuńczykiem Sunny ' s Noodle
Need a pescatariańskie danie główne? Zapiekanka z tuńczykiem Sunny ' S może być niesamowitym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 728 kalorii, 35g białka, oraz 52g tłuszczu. Na 4,88 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka cebuli, rosół z kurczaka, torba i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. 41 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%. Podobne przepisy to Zapiekanka z tuńczykiem Sunny ' s Noodle, Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem, oraz Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Do zapiekanki: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. masło 13-przez 9-calowe naczynie żaroodporne lub danie lasagne i odstawić.
Makaron jajeczny ugotować w osolonej wrzącej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu przez al dente, około 8 minut.
Odcedzić i natychmiast umieścić makaron w dużej misce wypełnionej wodą z lodem, aby zatrzymać gotowanie. Po ostygnięciu odcedzić, a następnie wlać makaron do dużej miski z tuńczykiem, groszkiem i oba sery. Rzucać, aby połączyć.
Na dużej patelni z prostymi bokami dodać 2 łyżki masła, oliwę z oliwek, cebulę i tymianek. Doprawić posypką soli i pieprzu i gotować na średnim ogniu, aż cebula będzie miękka i półprzezroczysta, o 5 protokół.
Dodać grzyby, doprawić solą i gotować delikatnie do miękkości i przyciemnienia, o 5 minut więcej.
Dodaj sos Worcestershire i chrzan, a następnie posypać mąką na całej patelni. Wymieszaj, aby mąka namoczyła się w warzywach i gotuj jeszcze minutę, aby stracić smak mąki. Podgrzać do średniej wysokości i dodać bulion z kurczaka. Gotować, aż lekko zgęstnieje, o 5 protokół, a następnie powoli mieszać w ciężkiej śmietanie. Gotować na wolnym ogniu, aż krem lekko zgęstnieje, o 4 protokół więcej. Smak i doprawić solą w razie potrzeby.
Wlać sos grzybowy do przygotowanego makaronu w dużej misce i szybko wymieszać, aby połączyć. Natychmiast wlać do przygotowanego naczynia.
Do polewy: w małej misce, połączyć bułkę tartą i oliwę z oliwek. Doprawić posypką soli i mielonym pieprzem. Mieszaj, aż okruchy równomiernie wchłoną olej.
Posypać mieszaninę bułki tartej równomiernie na górze naczynia i miejsce, Odkryte, w piekarniku, aż boki są bąbelkowe, a góra jest złoty brąz, o 35 protokół.
Pozostawić na 5 minut przed podaniem.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rabble Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Rabble Merlot]()
Rabble Merlot
Czarna wiśnia, ciemna jagoda, słodowa czekolada z niuansowymi nutami francuskiego dębu wanilii i mokki. Eleganckie i wyrafinowane na podniebieniu z dużą ilością ciemnych owoców prowadzących do jedwabistego, miękkiego wykończenia.