Zapiekanka z tuńczykiem i ryżem Curry

Zapiekanka z tuńczykiem i ryżem Curry
Need a pescatariańskie danie główne? Curry Tunan i zapiekanka z ryżem może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 443 kalorie, 32G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz mleko beztłuszczowe, pietruszkę, curry w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać gotowany biały ryż można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Jest to niedrogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 81%. Podobne przepisy to W spiżarni zapiekanka z tuńczykiem i ryżem, Curry zapiekanka z soczewicy i brązowego ryżu, oraz Łatwa kremowa Zapiekanka Curry z kurczakiem i ryżem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
W dużej misce wymieszaj śmietanę z zupy selerowej, mleka, curry i musztardy w proszku. Wymieszać ryż, tuńczyk i cebulę do mieszaniny zupy; przenieść do naczynia żaroodpornego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa Krem Z SeleraZupa Krem Z Selera
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Groszek Goya®Groszek Goya®
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Wymieszać bułkę tartą, roztopione masło i natkę pietruszki w misce; posypać mieszaniną tuńczyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Piec zapiekankę w nagrzanym piekarniku, aż mieszanina okruchów chleba jest złoty brąz, o 25 protokół; top z plasterkami jaj i powrót do ponad piec kolejne 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Niech zapiekanka ostygnie 5 minut przed podaniem.

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino można spróbować jest Matanzas Creek Alexander Valley Merlot. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn