Zapiekanka z szynką i muszlami
Przepis Ham & Shells Casserole można przygotować w około 1 godzinę i 5 minut . To danie główne ma 360 kalorii , 19 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 1,66 USD za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można go jeść o każdej porze, ale jest szczególnie dobry zimą . Ten przepis z Taste of Home wymaga cebuli, szynki, makaronowych muszli i parmezanu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 59% . Ta ocena jest całkiem dobra. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Vegetarian Stuffed Shells , Stuffed Giant Sea Shells Or Manicotti i Stuffed Shells with Beef and Broc .
Instrukcje
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie na dużej patelni na średnim ogniu smaż i mieszaj cebulę w oleju przez 15-20 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Dodaj szpinak i rozmaryn; gotuj jeszcze przez 1–2 minuty lub do momentu, aż szpinak zwiędnie.
Rozpuść masło w dużym rondlu. Dodaj mąkę i pieprz, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Stopniowo dodawaj mleko. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z ricottą i serem kozim, aż się połączą.
Odcedź makaron i przełóż go do dużej miski.
Dodaj szynkę, mieszankę cebulową i sos; wymieszaj.
Przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali i posypać parmezanem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 25–30 minut lub do momentu, aż ciasto zacznie bulgotać.