Zapiekanka z szynką i makaronem
Zapiekanka z szynką i makaronem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 383 kalorie, 22g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz ser szwajcarski, śmietanę, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać suchą bułkę tartą, można śledzić to danie główne z Bezglutenowe Bezmleczne Tarty Kokosowe jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 34%. Podobne przepisy to Zapiekanka z szynką i zieloną fasolką, Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem, oraz Zapiekanka z szynką i serem brązowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj 2-litrową zapiekankę.
Doprowadzić wodę do pełnego wrzenia toczenia w garnku.. Gotować makaron jajeczny we wrzącej wodzie, mieszając od czasu do czasu, przez 3 minuty; zdjąć z ognia, przykryć i odstawić, aż makaron będzie miękki, o 10 protokół.
Wymieszać makaron, cebula,śmietana, rosół, szynka, i ser szwajcarski razem w dużej misce. Doprawić solą i pieprzem. Łyżką do przygotowanej zapiekanki.
Wierzch posypać bułką tartą.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż zapiekanka jest bulgotanie i bułka tarta rumiane, o 40 protokół.