Zapiekanka z szynką i fasolą
Zapiekanka z szynką i fasolą może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Za 1,3 dolara za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 420 kalorii, 18 g białka i 14 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 osobom. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i kup pomidory w puszkach, masło, musztardę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 52% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy to Zapiekanka z szynką i trzema fasolkami, Zapiekanka z szynką i trzema fasolkami oraz Zupa z granatowej fasoli (szynki i fasoli).
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż cebulę, zieloną paprykę i czosnek na maśle, aż będą miękkie. Wymieszaj szynkę, fasolę, pomidory, sos pomidorowy, chili w proszku, musztardę, sól, pieprz i sos z ostrej papryki. Doprowadzić do wrzenia. W międzyczasie w misce wymieszaj mąkę kukurydzianą, mąkę, proszek do pieczenia i sól. W drugiej misce połącz mleko, jajko i olej; wymieszać z kukurydzą.
Dodaj do mieszanki mąki kukurydzianej, tylko do połączenia.
Przenieś mieszaninę gorącej fasoli do natłuszczonej formy o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia. Na wierzch nakładać łyżką ciasto kukurydziane.
Piec bez przykrycia w temperaturze 375°C przez 30–35 minut lub do momentu, aż zaczną się pienić, a wykałaczka wbita w środek posypki będzie czysta.