Zapiekanka z soczewicy zulandta

Zapiekanka z soczewicy zulandta
Zapiekanka z soczewicy zulandta może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 329 kalorii. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cukinię, brązowy ryż, bulion warzywny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Zapiekanka z soczewicy i dyni, Zapiekanka Ryżowa Z Soczewicy, oraz Zapiekanka Z Kiełbasą I Soczewicą.

Instrukcje

1
W rondlu zagotuj wodę i kostki bulionowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostka BulionowaKostka Bulionowa
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodać ryż i wymieszać. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 50 minut, lub aż ryż będzie miękki i cały płyn został wchłonięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
3
Rozgrzać olej w zbiorniku na średnim ogniu. Cukinię i cebulę ugotować do miękkości, ale nadal lekko twardą, około 5 minut. Wymieszaj kminek, oregano, soczewicę i około 6 szklanek wody stopniowo. Doprowadzić do miękkiego wrzenia i kontynuować gotowanie, aż soczewica będzie miękka, 45 do 60 minut, dodając wodę w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
SoczewicaSoczewica
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Ugotowany ryż wymieszać z soczewicą i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać 3/4 sera Cheddar i przenieść mieszaninę do patelni 9x13 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Świeże Gałązki Koperku Lub Estragonu (opcjonalnie)Świeże Gałązki Koperku Lub Estragonu (opcjonalnie)
Ryż GotowanyRyż Gotowany
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Pozostały ser wymieszać z bułką tartą i równomiernie rozprowadzić na wierzchu naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
7
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż ser się rozpuści, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia14
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn