Zapiekanka z soczewicy zulandta

Zapiekanka z soczewicy zulandta
Zapiekanka z soczewicy zulandta może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 329 kalorii. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cukinię, brązowy ryż, bulion warzywny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Zapiekanka z soczewicy i dyni, Zapiekanka Ryżowa Z Soczewicy, oraz Zapiekanka Z Kiełbasą I Soczewicą.

Instrukcje

1
W rondlu zagotuj wodę i kostki bulionowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostka BulionowaKostka Bulionowa
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodać ryż i wymieszać. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 50 minut, lub aż ryż będzie miękki i cały płyn został wchłonięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
3
Rozgrzać olej w zbiorniku na średnim ogniu. Cukinię i cebulę ugotować do miękkości, ale nadal lekko twardą, około 5 minut. Wymieszaj kminek, oregano, soczewicę i około 6 szklanek wody stopniowo. Doprowadzić do miękkiego wrzenia i kontynuować gotowanie, aż soczewica będzie miękka, 45 do 60 minut, dodając wodę w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
SoczewicaSoczewica
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Ugotowany ryż wymieszać z soczewicą i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać 3/4 sera Cheddar i przenieść mieszaninę do patelni 9x13 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar
Ryż GotowanyRyż Gotowany
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Pozostały ser wymieszać z bułką tartą i równomiernie rozprowadzić na wierzchu naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
7
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż ser się rozpuści, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia14
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn