Zapiekanka z serem i kaszą
Zapiekanka z serem i kaszą to południowa przekąska. Za 37 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis zawiera 206 kalorii , 7 g białka i 12 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób. 14 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga papryki, pieprzu cayenne, jajek i staromodnej kaszy. Jest idealna na jesień . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 20% , to danie nie jest tak niesamowite. Zapiekanka z szynką i serem , Zapiekanka z serem i bekonem oraz Zapiekanka z kiełbasą i serem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350°. W dużym rondlu zagotuj wodę. Powoli wmieszaj kaszę i sól. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 5-7 minut lub do momentu, aż zgęstnieje. Lekko ostudzić. Stopniowo dodawaj mleko, masło i jajka. Dodaj ser, sos Worcestershire i cayenne.
Przenieść do natłuszczonej formy o pojemności 2 qt. naczynie do pieczenia.
Piec bez przykrycia przez 30–35 minut lub do momentu, aż ciasto zacznie się pienić.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel to świetny wybór na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci połączyć wino z południowymi potrawami. Przyjazny dla żywności riesling lub białe wino musujące będzie pasować do wielu smażonych potraw, a zinfandel świetnie komponuje się z daniami z grilla. Riesling Pro-Bono z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Riesling Pro Bono]()
Riesling Pro Bono
Wyraźne wejście ze zrównoważonym ciałem; zaokrąglone z wyraźną kwasowością.