Zapiekanka z serem, cebulą i ziemniakami
Deep-dish ser, cebula & placek ziemniaczany może być tylko lacto ovo vegetarian przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 6. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 438 kalorii, 12g białka, oraz 13g tłuszczu. Jeśli masz paprykę, gałkę muszkatołową, mączne ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przepis ten zachwycił 147 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 92%. Spróbuj Deep Dish Cheese Pie, Pizza z pieczarkami i cebulą, oraz Kiełbasa, Cebula I Pieczarki Deep Dish Pizza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
W małej misce wymieszaj starty cheddar z crme frache, a następnie odstaw. Posmarować i lekko posmarować ceramiczne lub metalowe naczynie na ciasto lub płytką puszkę na ciasto o szerokości około 23 cm.
Rozwałkuj dwie trzecie ciasta na lekko posmarowanej mąką powierzchni, aż będzie wystarczająco duże, aby wyłożyć puszkę z małym zwisem.
Na tarce ułożyć warstwę ziemniaków i rozsypać pokrojoną w plasterki cebulę, dymkę i kawałki sera. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i papryką.
Warstw na więcej ziemniaków, rozsypać ponownie z większą ilością cebuli i sera, a następnie rozlać ponad połowę mieszanki crme frache. Powtórz z jeszcze 2 warstwami (ziemniaki pojawią się ponad ciastem), przesuwając lekko nadzienie w dół, a następnie zakończ pozostałą mieszanką crme frache.
Rozwałkuj pozostałe ciasto, aby zmieściło się na ziemniakach.
Boki posmarować jajkiem, a następnie ułożyć ciasto na wierzchu. Ściśnij krawędzie razem i przytnij nożem. Zagniataj boki i umyj wierzch jajkiem.
Ułożyć ciasto na blasze, piec 30 min, zmniejszyć temperaturę do 180C / wentylator 160C / gaz 4, następnie kontynuować pieczenie przez 1 godz. do złotego koloru. Ciasto pozostawić na 10 minut, a następnie podawać prosto z potrawy pokrojonej w plasterki, z sałatką lub fasolką po bretońsku.
Polecane wino: Lambrusco Dolce, Późne żniwa Riesling, Vin Santo
Ciasto w menu? Spróbuj sparować z Lambrusco Dolce, późne zbiory Riesling i Vin Santo. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno być Zwykle słodsze niż jedzenie, które z nim łączysz. Jednym z win, które można spróbować jest Chateau Chantal późne żniwa Riesling. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Chateau Chantal Późne Żniwa Riesling]()
Chateau Chantal Późne Żniwa Riesling