Zapiekanka Z Puree Ziemniaczanego
Przepis puree ziemniaczane Zapiekanka wołowa może być wykonana w około 55 minut. Za $1.6 za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera około 22g białka, 23G tłuszczu i w sumie 403 kalorii. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Mieszanka pasków bekonu, selera, cebuli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Z łyżką wynik 54%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Zapiekanka Z Puree Ziemniaczanego, Mieszanka-Zielona Fasola, Puree Ziemniaczane, Zapiekanka Z Mielonej Wołowiny, oraz Zapiekanka Z Puree Ziemniaczanego.
Instrukcje
Na dużej patelni ugotuj boczek, aż będzie chrupiący; odcedź, zachowując 1 łyżeczkę kapania. Odłóż boczek na bok. Gotuj wołowinę w kroplach na średnim ogniu, aż przestanie być różowa; odcedzić.
W mące Wrzuć pieczarki, cebulę, marchewkę i seler; dodaj na patelnię z bulionem, sosem Worcestershire, estragonem i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; dusić bez przykrycia 15-20 minut lub do miękkości warzyw.
Dodaj boczek; przenieś do natłuszczonego 2-qt. naczynie do pieczenia.
Połącz ziemniaki i 1/2 szklanki sera; rozprowadzić na mieszance wołowej.
Posyp papryką i pozostałym serem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 20-25 minut lub do podgrzania. Broil 4 w. od ognia przez 5 minut lub do szampanu.