Zapiekanka z pomidorów i ziół Jamesa Petersona
James Peterson pomidorów i ziół Gratin może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 193 kalorie, 6G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny fodmapowi i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 1,72 zł za porcję. 47 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka oliwek, kaparów, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Marynowane Chiles Jamesa Petersona, Szpinakowe Gnocchi Jamesa Petersona, oraz Fine Cooking Vichyssoise James Peterson dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pomidory pokroić na pół od góry do dołu i każdą z połówek pokroić na 4 kliny. Użyj kciuka i palca wskazującego, aby wypchnąć nasiona z każdego z klinów. Wrzucić pomidorowe kliny z grubą solą i odcedzić w durszlaku przez 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Liście bazylii posypać 2 łyżeczkami oliwy z oliwek i grubo posiekać. (Olej pomaga utrzymać liście przed zaczerwienieniem.) Natychmiast połączyć bazylii z pozostałą oliwą z oliwek w małej misce.
Rozłóż i trzecią mieszaninę bazylii w owalnym naczyniu z tarką lub kwadratowym naczyniu do pieczenia na tyle dużym, aby pomieścić pomidory w jednej warstwie. Ułóż pomidory w naczyniu, nakładając je nieznacznie, jeśli to konieczne. Łyżka drugiej trzeciej mieszanki bazylii na pomidory i posypać parmezanem. Jeśli używasz innych dodatków, ułóż je na wierzchu.
Piec przez 1 do 1 1/2 godziny, aż w naczyniu do pieczenia nie pozostanie płyn, a na wierzchu uformuje się lekka skórka. Jeśli ser lub polewy zaczynają być zbyt brązowe, zanim ciecz wyparuje, wyłącz piekarnik i piecz nieco dłużej.
Posmaruj pozostałą mieszaniną bazylii i podawaj natychmiast.