Zapiekanka z pomidorów i bakłażanów
Zapiekanka z pomidorów i bakłażanów jest bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 165 kalorii. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka gałązek tymianku, koziego sera, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zapiekanka Z Pomidorów, Zapiekanka z pomidorów i Pecorino, oraz Grillowane bakłażany i pomidory z bazylią i Coulis pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umyj duże owalne naczynie do pieczenia z 1 łyżką oliwy z oliwek. Ułóż plastry pomidora i bakłażana w jednej warstwie nakładających się koncentrycznych okręgów. Na wierzch rozsypać gałązki tymianku i doprawić solą i pieprzem.
Skropić pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek na wierzchu. Przykryć folią i piec przez około 30 minut, lub do momentu, gdy bakłażan jest ledwo miękki, a pomidory wydzielają swoje soki.
Odkryć zapiekankę i piec przez około 25 minut dłużej, lub aż soki wyparowały i warzywa są bardzo miękkie.
Posypać kozim serem na wierzchu i piec przez około 10 protokół, lub do lekko rumiane.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.