Zapiekanka z pochrzynu jabłkowego
Zapiekanka z pochrzynu jabłkowego może być właśnie przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten wegetariański przepis na lakto ovo zawiera 212 kalorii, 2 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 osobom. Za 64 centy za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką rodzynki, masło, jabłka Granny Smith i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest idealna na jesień. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 12 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 36% wyniku, co jest wynikiem raczej złym. Podobne przepisy obejmują zapiekankę z pochrzynu jabłkowego, doskonałą zapiekankę z pochrzynu i jabłek oraz zapiekankę z pochrzynu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko natłuść naczynie żaroodporne o pojemności 2 litrów.
W naczyniu żaroodpornym układać na przemian bataty i jabłka.
W średnim rondlu ustawionym na średnim ogniu wymieszaj brązowy cukier, 1/3 szklanki wody, cynamon, rodzynki, masło i sól. Gotuj 5 minut.
W małej misce wymieszaj pozostałą wodę i mąkę.
Połącz z mieszaniną brązowego cukru.
Wylać na słodkie ziemniaki i jabłka.
Na wierzchu ułóż plasterki cytryny.
Piec pod przykryciem w nagrzanym piekarniku 20 minut. Odkryj i kontynuuj pieczenie przez 20 minut lub do momentu, aż słodkie ziemniaki i jabłka będą miękkie.