Zapiekanka z grzybami i Marsalą z polentą jest bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 696 kalorii, 32G białka, oraz 45 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.76 za porcję. Mieszanka masła, pietruszka z płaskim liściem, czapki z grzybami portobello i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pomidorowa Zapiekanka wołowa z polentą, Pieczarkowy i pieczony pizzan z czerwonej papryki na bezglutenowej skórce polenta, oraz Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. przykryj suszone grzyby około 2 szklankami wody w małym garnku. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aby je odtworzyć. W międzyczasie podgrzej EVOO w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Suszone
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście Pietruszki
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Dodaj portobello i mieszane świeże grzyby i gotować, aż ciemnieje i miękkie, 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funtowe Opakowanie Makaronu Penne
3
Dodać czosnek, rozmaryn, tymianek, marchew i cebulę, doprawić solą i pieprzem. Gotować, mieszając, 7 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 Szklanki Ząbków Czosnku
4
Dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
5
Dodaj Marsala i deglaze patelni, skrobanie się rumiane kawałki od dołu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodaj namoczone suszone grzyby i większość bulionu kuchennego, pozostawiając po sobie kilka ostatnich łyżek, ponieważ może tam osiąść ziarno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Suszone
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
7
Przelać gulasz do naczynia zapiekanki 10 do 12 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie Zapiekane
8
Podgrzać mleko i 1 1/2 szklanki wody na wolnym ogniu w dużym rondlu.
Wyjąć z ognia, gdy polenta jest nadal wylewana i wymieszać z masłem, parmezanem i solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
11
Polentę przelać na grzyby w naczyniu zapiekanki. Top z wędzonym serem i posypać natką pietruszki. Zapiekankę przykryć folią i piec 20 minut. Odkryć i piec, aż złoty i bąbelki na górze, 15 do 20 więcej minut. Uwaga kucharza: jeśli nie podajesz zapiekanki od razu, złóż ją, ale nie piecz. Ostudzić, a następnie przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Wędzony
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie Zapiekane
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
12
Piec zgodnie z zaleceniami przed podaniem.;
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu