Zapiekanka z ostryg i dzikiego ryżu wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 132 kalorie, 4G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Sprawdza się jako niedrogi dodatek. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odebrać ostry sos, ostrygi shucked, sól morska, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 19%. Spróbuj Zapiekanka Z Dzikiego Ryżu Oyster, Zapiekanka z dzikim ryżem i ostrygami, oraz Zapiekanka Z Dzikim Ryżem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Doprowadzić 2 1/2 szklanki wody i 1 1/4 szklanki bulionu do wrzenia w średnim rondlu; dodać mieszankę ryżu. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 25 minut lub aż ryż będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Ryż CANILLA® Extra Long Grain
Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa
3
Dobrze spuścić. Wymieszać 2 łyżki masła i ostry sos; puch widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)
4
Roztopić Pozostałe 1 łyżka masła w dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj ostrygi do patelni; saute 3 minuty lub aż krawędzie zwijają się.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Ostrygi wyjąć łyżką szczelinową; wyrzucić pozostałą ciecz do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
7
Umieść połowę mieszanki ryżu w naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali pokrytym natryskiem do gotowania. Ostrygi układamy równomiernie na ryżu, posypujemy solą i czarnym pieprzem. Ostrygi z pozostałą mieszanką ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
8
Podgrzać mały rondel na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Dodaj szalotki i czosnek na patelnię; gotować 1 minutę, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać w pozostałej 1/2 szklanki bulionu i zupy grzybowej; gotować 2 minuty lub do dokładnie ogrzanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa Grzybowa
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek Goya®
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Wyjąć z ognia; wymieszać w pół na pół.
11
Wlać mieszaninę bulionu równomiernie na mieszaninę ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Groszek Goya®
12
Piec w 350 przez 40 minut lub do złotego koloru i bąbelkami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
13
W razie potrzeby udekorować natką pietruszki i pokruszoną czerwoną papryką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm