Zapiekanka z makaronem z tuńczykiem II

Zapiekanka z makaronem z tuńczykiem II
Zapiekanka z makaronem z tuńczykiem II może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 495 kalorii, 26g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 11 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz tuńczyka, skondensowany krem z zupy selerowej, muszle makaronu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Niskotłuszczowa Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem, Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem, oraz Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem.

Instrukcje

1
Makaron gotować w lekko osolonej wodzie przez 10 minut, lub aż al dente; dobrze odcedzić. Powrót makaron do garnka, w którym został ugotowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Spray 2 1/2 quart danie zapiekanki z gotowania sprayu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
PiekarnikPiekarnik
3
W średnim rondlu wymieszać tuńczyka ze śmietaną z zupy grzybowej, śmietaną z selera, mlekiem, solą, czarnym pieprzem i czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Z Zupy GrzybowejKrem Z Zupy Grzybowej
Zupa Krem Z SeleraZupa Krem Z Selera
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
CzosnekCzosnek
MlekoMleko
SólSól
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Umieść patelnię na średnim małym ogniu i podgrzej. Ewentualnie umieść te składniki w bezpiecznym naczyniu mikrofalowym i ogrzej w kuchence mikrofalowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
PatelniaPatelnia
5
Wymieszać mieszaninę tuńczyka z makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
TuńczykTuńczyk
6
1/2 makaronu przełożyć do przygotowanego naczynia. Ułóż plastry sera na makaronie, a następnie rozłóż pozostałą mieszaninę makaronu na serze. Top z rozdrobnionych chipsów ziemniaczanych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy ZiemniaczaneChipsy Ziemniaczane
MakaronyMakarony
SerSer
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
7
Piec, odsłonięty, przez 20 do 30 minut; gotować, aż zapiekanka będzie gorąca, a chipsy zaczną brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Ostudzić przez 10 minut przed podaniem.

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Czarna wiśnia, przyprawa, bogaty
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia14
Magazyn