Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zapiekanki z makaronem z tuńczykiem. Jedna porcja zawiera 618 kalorii, 31g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.25 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, cheddar, makaron jajeczny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem 2.0, Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem, oraz Najlepsza Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°; nasmaruj naczynie do pieczenia 11 na 7 cali.
Masło rozpuścić na patelni na średnim ogniu.
Ubij w mleku i bulionie. Gotować, mieszając, aż mieszanina stanie się gęsta i gładka, około 10 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Doprowadzić garnek osolonej wody do wrzenia. Makaron gotować przez 5 minut.
Drenaż; powrót do garnka. Wymieszać z sosem, tuńczykiem i groszkiem.
Rozprowadzić równomiernie w naczyniu do pieczenia.
Wymieszać bułkę tartą i ser; posypać naczyniem do pieczenia.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.