Zapiekanka z makaronem włoskim

Zapiekanka z makaronem włoskim
Włoska zapiekanka z makaronem to danie główne na 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 27 g białka, 25 g tłuszczu i łącznie 512 kalorii. Za 1,78 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Dzięki temu przepisowi jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Udaj się do sklepu i kup mieloną wołowinę, przyprawy, pomidory w puszkach i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 62% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Wypróbuj włoską zapiekankę z kurczakiem w garnku, włoską zupę z makaronem i włoską zupę z kurczakiem i makaronem, aby poznać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Na dużej patelni smaż wołowinę na średnim ogniu, aż przestanie być różowa; odpływ. W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu; odpływ. W dużej misce połącz wołowinę, makaron, olej, 1-1/2 szklanki sera Colby, sos pomidorowy, fasolę, pomidory, zupę i przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser ColbySer Colby
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Przenieść do natłuszczonej formy o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia. Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Posypać parmezanem i resztą sera Colby.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Ser ColbySer Colby
4
Piec bez przykrycia jeszcze 5-10 minut lub do momentu roztopienia się sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Włoski świetnie komponuje się z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Giacomo Mori Chianti. Ma 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Giacomo Mori Chianti
Giacomo Mori Chianti
Kolor fioletowy, nos czarnej wiśni i zarośla. Średnio treściwe, w pierwszym smaku słodkie i czyste, należy otworzyć po 2-3 latach.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia17
Magazyn