Zapiekanka z makaronem i serem Copia ' s Penne
Pastan Penne Copia i zapiekanka z serem mogą być dobrym przepisem, aby poszerzyć swój repertuar dań głównych. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.2 za porcję. Jedna porcja zawiera 667 kalorii, 16G białka, oraz 51 g tłuszczu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka boczku, pietruszki, makaron penne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Z łyżeczką wynik 33%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Zapiekanka Z Makaronem Penne, Pieczona Kiełbasa Pepperoni Penne Zapiekanka Z Makaronem, oraz Makaron Penne z brokułami i serem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadz do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, wymieszaj penne i wróć do wrzenia. Gotować makaron odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż makaron jest gotowane przez, ale nadal jest twardy do ugryzienia, o 11 protokół.
Dobrze spuścić w durszlaku ustawionym w zlewie.
Umieść boczek w dużej, głębokiej patelni, i gotować na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż równomiernie rumiane, o 10 protokół.
Odcedzić plastry boczku na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem i zarezerwować Pozostałe kapiele boczku w małej misce. Boczek pokruszyć w misce, następnie wymieszać z bułką tartą panko, masłem i posiekaną natką pietruszki. Odstawić.
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu. Wymieszać w czosnku i szalotki; gotować i mieszać, aż szalotki zmiękną i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół. Wymieszać z boczkiem i mąką. Gotować i mieszać przez 1 minutę, a następnie ubić w śmietanie i tymianku. Nadal gotować i mieszać, aż zmniejszy się o 1/
Dodać ser Monterey Jack i ser Cheddar, mieszając, aż ser się rozpuści. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z makaronem penne.
Przenieść mieszaninę makaronu do naczynia do pieczenia 9x13-cala.
Posypać mieszaniną okruchów chleba.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż bułka tarta rumiane i sos jest bąbelkowy, o 25 protokół.