Zapiekanka z kurczakiem ravioli
Przepisów na danie główne nigdy za wiele, więc wypróbuj zapiekankę z kurczakiem Ravioli. Z tego przepisu składa się 12 porcji zawierających 316 kalorii, 23 g białka i 12 g tłuszczu każda. Za 1,19 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Będzie hitem na Twojej jesiennej imprezie. Jeśli masz pod ręką cebulę, bezmięsny sos do spaghetti, grzyby i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dość niedrogi przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 47% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Zapiekanka z ravioli, zapiekanka z ravioli i zapiekanka z kiełbasą ravioli są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Ugotuj ravioli zgodnie z instrukcją na opakowaniu; odpływ. W natłuszczonym 13-calowym. x 9 cali naczyniu do pieczenia, ułóż ravioli i kurczaka. Na wierzch połóż grzyby, zieloną paprykę, cebulę i sos spaghetti.
Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 20 minut. Odkryć; posypać serem.
Piec 10-15 minut dłużej lub do momentu rozpuszczenia się sera.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Ravioli w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.