Zapiekanka z kurczakiem i dzikim ryżem

Zapiekanka z kurczakiem i dzikim ryżem
Zapiekanka z kurczaka i dzikiego ryżu wymaga około 2 godziny i 30 minut od początku do końca. Na 2,32 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 256 kalorii, 32G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i zbierz grzyby, śmietanę, curry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%. Spróbuj Zapiekanka Z Kurczakiem I Dzikim Ryżem, Zapiekanka z kurczakiem i dzikim ryżem, oraz Zapiekanka Z Dzikim Ryżem Z Kurczaka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Włożyć piersi z kurczaka do dużego garnka z wodą, winem, solą, Curry, cebulą i selerem. Przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Margherita® CapicolaMargherita® Capicola
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Wyjąć z ognia, odcedzić (rezerwując bulion) i przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
3
Usuń mięso z kurczaka z kości i pokrój na kawałki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Piersi Z Kurczaka Bez Kości I Skóry (okKawałki Piersi Z Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
4
Przygotować mieszankę ryżu zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Wymień określoną ilość płynu taką samą ilością zarezerwowanego bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Groszek Goya®Groszek Goya®
5
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmaruj naczynie do pieczenia 9x13 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
W dużej misce połączyć kurczaka, ryż i grzyby. Zmiksować na kwaśną śmietanę i zupę. Łyżka do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Groszek Goya®Groszek Goya®
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia15
Magazyn