Zapiekanka z kurczaka Tetrazzini z kalafiorem

Zapiekanka z kurczaka Tetrazzini z kalafiorem
Zapiekanka z kurczaka Tetrazzini z kalafiorem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 70g białka, 75 g tłuszczu, oraz w sumie 1343 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.23 za porcję. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 63 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś czosnek, bardzo szeroki makaron jajeczny, sól koszerna i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zapiekanka Tetrazzini Z Kurczaka, Kremowa Zapiekanka Z Kurczaka Tetrazzini, oraz Łatwa brokułowa zapiekanka z kurczaka Tetrazzini z kabaczkiem Spaghetti dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. doprowadzić 1 1/2 szklanki wody do wrzenia w garnku i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Dodaj kalafior, przykryć i pary, aż tylko miękkie, 7 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
4
Odcedzić i pokroić w różyczki. Tymczasem, przynieść inny garnek osolonej wody do wrzenia i gotować makaron tylko nieśmiały al dente, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Drenaż.
6
Rozgrzać 4 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Dodać grzyby i gotować do miękkości i rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
8
Dodać czosnek i szalotki i gotować, mieszając, przez 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
9
Dodać mąkę i gotować, ubijając, przez 1 minutę. Deglaze z sherry, mieszając i skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Naturalne SkrócenieNaturalne Skrócenie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
10
Ubić bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do gotować na wolnym ogniu i gotować przez kilka minut, a następnie mieszać w śmietanie. Doprawić solą, pieprzem i kilkoma rusztami gałki muszkatołowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
11
Połącz kalafior, makaron, kurczaka i sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
12
Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Pozostałe 4 łyżki masła roztopić na małej patelni, następnie skropić panko w misce i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
13
Dodaj Parmigiano-Reggiano i wrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
14
Posypać bułkę tartą na zapiekance.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
15
Piec na gorąco, bulgotanie i złoty, 40 do 45 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone
16
Posypać natką pietruszki. Podziel między talerze. Cook ' s Note: unbaked zapiekanka (bez bułki tartej) może być przykryte i schłodzone do make-ahead posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
17
Umieścić kurczaka w bardzo dużym garnku lub podzielić między 2 garnki, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
18
Dodać pieprz, czosnek, liście laurowe, marchew, seler, cytryny, cebulę i wiązkę ziół i posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
19
Dodać wystarczającą ilość wody, aby przykryć kurczaka. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
20
Wyjąć kurczaka z płynu i ostudzić. Odcedzić zapas. (Powinieneś mieć zapas 5 do 6 quarts.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
21
Usuń skórę i kości z kurczaka, a mięso rozdrobnij rękami lub 2 widelcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala

Składniki

4largesz odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)11 łyżka suszonego oreganocały czarny pieprzcały czarny pieprz4całe piersi z kością, ze skórą (dla całego białego mięsa) lub 3 całe 4-funtowe kurczaki (dla mieszanki białego i ciemnego mięsa)całe piersi z kością, ze skórą (dla całego białego mięsa) lub 3 całe 4-funtowe kurczaki (dla mieszanki białego i ciemnego mięsa)82 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło w sztyfciemasło w sztyfcie4marchew grubo posiekanamarchew grubo posiekana1mała głowacałe dojrzałe oliwkicałe dojrzałe oliwki4zdanieseler grubo posiekanyseler grubo posiekany4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne sherrywytrawne sherry32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumąka uniwersalnamąka uniwersalna591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki4goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany8goździkiczosnek, rozbityczosnek, rozbity2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)4krewetki i żyłkiSól koszernaSól koszerna2cytryny w plasterkachcytryny w plasterkach4krewetki i żyłkiŚwieżo Starta gałka muszkatołowaŚwieżo Starta gałka muszkatołowa2cebula ćwiartkacebula ćwiartka2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebułka tarta panko lub mączka macowabułka tarta panko lub mączka macowa2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty Parmigiano-Reggianotarty Parmigiano-Reggiano4krewetki i żyłkiWiązka ziół świeżej pietruszki, rozmarynu i tymianku wiązana sznurkiem kuchennymWiązka ziół świeżej pietruszki, rozmarynu i tymianku wiązana sznurkiem kuchennym4krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony pieprzŚwieżo zmielony pieprz21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejduże lub szalotki, drobno posiekaneduże lub szalotki, drobno posiekane227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeróżne świeże pieczarki lub białe pieczarki, pokrojone w plasterkiróżne świeże pieczarki lub białe pieczarki, pokrojone w plasterki227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemakaron jajeczny extra-widemakaron jajeczny extra-wide
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia62
Magazyn