Zapiekanka Z Kurczaka Tamale
Zapiekanka z kurczaka Tamale może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem na danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 390 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.97 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz maślankę, cheddar, chili i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć maślankę, można śledzić to danie główne z Placek Maślany jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 57%. Podobne przepisy to Zapiekanka Z Kurczaka Tamale, Zapiekanka Z Kurczaka Tamale, oraz Zapiekanka Z Kurczaka Tamale.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. mgła 9-na-13-calowe naczynie do pieczenia z gotowania sprayu.
Na dużej patelni, ciepły olej na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i paprykę; smażyć, aż cebula będzie przezroczysta, o 4 protokół.
Dodaj czosnek i chili w proszku i smażyć 1 minutę.
Dodać kurczaka i chili, doprawić solą i pieprzem. Podnieś ciepło do góry. Smażyć, aż kurczak jest gotowane przez, o 5 protokół.
Wlać sos enchilada. Doprowadzić do wrzenia. Mieszankę łyżką do naczynia do pieczenia.
W dużej misce połączyć chleb kukurydziany i maślankę.
Posypać 1/2 szklanki sera na mieszaninie kurczaka; rozprowadzić mieszankę chleb kukurydziany równomiernie na wierzchu.
Posypać pozostałym serem.
Piec, aż top będzie złoty, o 20 protokół.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Burn Cottage Cashburn Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Burn Cottage Cashburn Pinot Noir]()
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Jasne aromatyczne kwiaty, cassis i czerwone owoce dopełniające pikantne i pikantne nuty. Podniebienie jest elastyczne i harmonijne, z ciekawymi warstwami i elementami umami, delikatną fakturą i pięknym zrównoważonym wykończeniem.