Zapiekanka z kurczaka i czerwonego wina z pierogami herby

Zapiekanka z kurczaka i czerwonego wina z pierogami herby
Zapiekanka z kurczaka i czerwonego wina z pierogami herby może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 4,31 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 63g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 898 kalorii. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1047 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga piersi z kurczaka bez kości, skórki pomarańczowej, oliwy z oliwek i sosu z czerwonej porzeczki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia awesome spoonacular wynik 88%. Spróbuj Zapiekanka z kurczaka z pierogami herby, Zapiekanka z kurczaka z czerwonym winem, szynką i papryką, oraz Gulasz warzywny z pierogami herby dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 180C / 200C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2
Kurczaka doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, następnie lekko obtoczyć odrobiną mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Rozgrzać olej w dużym naczyniu żaroodpornym z pokrywką i partiami przyrumienić kurczaka po obu stronach na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
4
Wyjąć kurczaka i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
5
Zmniejsz ogień, dodaj cebulę i smażyć przez około 5-8 minut, aby były złote.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Dodać czosnek, następnie posypać mąką i gotować przez 1 minutę, mieszając, aby zapobiec przywieraniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
7
Dodać grzyby, liście laurowe, sos z czerwonej porzeczki i skórkę pomarańczową, następnie wlać czerwone Wino i wywar, doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, a następnie powrócić kurczaka do naczynia żaroodpornego, upewniając się, że jest dobrze pokryte płynem. Włóż pokrywkę i gotuj w piekarniku przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
(po 1 Słoiku) Włoski Sos Spaghetti Z Kiełbasą I Czosnkiem(po 1 Słoiku) Włoski Sos Spaghetti Z Kiełbasą I Czosnkiem
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
8
Podczas gotowania zapiekanki przygotuj pierogi.
9
Włóż mąkę, bułkę tartą, musztardę i masło do robota kuchennego i blitz do konsystencji okruchów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Własna Rosnąca MąkaWłasna Rosnąca Mąka
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
10
Dodać tymianek, natkę pietruszki, jajka oraz sól i pieprz. Krótko blitz aż mieszanina tworzy dość wilgotne ciasto. Rozwałkować ciasto na 6 dużych, równych rozmiarów kulek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
11
Wyjąć zapiekankę z piekarnika po upływie 30 minut i ułożyć pierogi na wierzchu. Przykryj pokrywkę z powrotem i wróć do piekarnika na kolejne 20 minut, aż zapiekanka się ugotuje i pierogi się wydmuchają. Łyżka kurczaka i sos na sześć talerzy i top każdy z kluskami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
12
Podawać z bogatym, owocowym czerwonym winem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
13
Jeśli chcesz użyć wolnej kuchenki, brąz kurczaka w partiach i przenieść do garnka powolnej kuchenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
14
Dodać mąkę, cebulę, Lardy, czosnek, grzyby, liście laurowe, czerwoną porzeczkę, skórkę pomarańczową, czerwone Wino i bulion, i doprawić. Przykryć i gotować na wysokiej 4 godziny. Zrób pierogi zgodnie z krokiem 4, a następnie usiądź na zapiekance po 4 godzinach. Gotować przez kolejne 1-2 godziny, a następnie podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
(po 1 Słoiku) Włoski Sos Spaghetti Z Kiełbasą I Czosnkiem(po 1 Słoiku) Włoski Sos Spaghetti Z Kiełbasą I Czosnkiem
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia26
Magazyn